Opintopolun seminaari

Suomen Afganistanilaisten järjestö KANUN ry järjesti opiskelijoille tarkoitettua seminaaria sunnuntaina 10.2.2019 Asukastalo Myllärissä. Tämän seminaarin kohderyhmänä olivat ammattikoulun ja lukion opiskelijat. Suomen Afganistanilaisten järjestö KANUN ry tekee yhteistyötä Moniheli ry:n ja Diak:in ammattikorkeakoulun kanssa opintopolut hankkeessa järjestämällä kolme seminaaria kevään aikana. 23.3.2019 järjestetään toinen seminaari. Viimeinen seminaari järjestetään 14.4.2019, jossa keskustellaan korkeakoulussa opiskelemisesta.

 

Seminaarin alussa puhui Kenzu Khademi opintopolut hankkeesta. Hanketta järjestää Moniheli ja Diak kuudella eri kielellä (arabia, kurdi, englanti, ranska, dari ja somalia). Darin kielen järjestäjänä toimii Khademi. Hän puhui myös opintopolut hankkeen tarkoituksesta, joka on antaa tietoa ja neuvoa maahanmuuttajien vanhemmille oikean ammatin ja sopivan koulutuksen löytämisessä.

 

Eeva Tawassoli, joka on järjestön aktivisti, joka puhui mm. Maahanmuuttajanaisten vaikeasta kotoutumisesta Suomessa, jonka takia maahanmuuttajanaisten työttömyysaste on korkea. Hän myös puhui maahanmuuttajien radikalisoitumisesta. Hänen mukaan perheellä on varsin tärkeä rooli tässä asiassa ja perhe voi puuttua tähän asiaan jo varhaisessa vaiheessa.

 

Nabi Qanezadeh suomen afganistanilaisten järjestön puheenjohtaja sekä darin kielen opettaja pääkaupungin seudulla puhui äidinkielen tärkeydestä. Hän korosti yhteistyön tekemisen tärkeyttä koulun ja perheen välillä.

 

Lopuksi Hamed Shafaei Helsingin kaupungin Virka infosta piti oman puheensa. Hänen puheensa oli lapsen kasvatuksesta. Hän aloitti kertomalla, siitä kun lapsi menee päiväkotiin ja kertoi siitä eteenpäin valmistumiseen asti.

 

Lopussa vastattiin osallistujien kysymyksiin.

 

 

 

 

 

Leave a comment

Name *
Email *
Comments *
If you want to show your images next to your comment please go to gravar website
  • 6
  • سرطان
  • 1401
  • 27
  • June
  • 2022
  • 27
  • ذو القعدة
  • 1443

Jäsenyyttä Association