Suomen Afganistanilaisten järjestön julkilausuma Afganistanin viimeaikaisista tapahtumista!

Viimeisten viikojen aikana Afganistanissa on tapahtunut tosi surullisia tapahtumia ja niitä ovat mm. Talibanin isku Ghazni kaupunkiin, jonka seurauksena noin 600 siviiliä on kuollut ja paljon ihmisiä ovat loukkaantuneet.  Toinen surullinen tapahtuma oli pommi-isku Kabulin länsiosissa sijaitsevaan Mawoud koulutuskeskukseen, joka järjestää valmennuskursseja yliopistoon pyrkiville. Tässä iskussa kuoli yli 70 ja loukkaantui 67 ihmistä.

 

Tämä kaksi tapahtumaa näyttivät että tapahtumien takana olevat ääri-islamilaisen Isis-järjestö eivät pitää tärkeänä mitään moraalisia arvoja eivätkä välittää ihmisoikeus arvoista.

Taliban ja ääri-islamilaisen Isis-järjestö ovat näyttäneet tähtäväänsä maassa lisääntyvään levottomuuteen, jonka seurauksena on ennustettavissa vaikeat ja kestämättömät tilanteet afganistanilaisille varsinkin lapsille, naisille ja etnisille vähemmistöille.

Valtion viivyttely ja välinpitämättömyys näiden tapahtumien estämiseksi kasvattaa tämän epäilyn että oikeanlainen poliittinen tahto estää tämänkaltaisia tapahtumia viranomaisilla ei ole. Näiden tapahtumien seuraukset kohdistuu etnisiin vähemmistöihin mm. hazarat.

Mutta se on erittäin hämmästyttävä että miksi ihmisoikeusjärjestöt ja muut ihmisoikeusksia puolustavat tahot eivät reagoineet mitenkään näitä tapahtumia varten ja sitä ei voi hyväksyä millään tavalla että ihmisoikeusjärjestöt ja muut ihmisoikeusksia puolustavat tahot eivät tee mitään tämänkaltaisiin tapahtumiin eteen.

Näillä tapahtumilla maan  turvallisuus ja ihmisoikeustilanne päivästä toiseen monimutkaistuu enemmän ja tavalliset kansalaiset ovat jo menettäneet uskoaan nykyisen hallituksen toimenpiteisiin maan turvallisuustilanteen parantamiseksi.

Suomen Afganistanilaisten järjestöä huolestuttaa Afghanistanin tilanne ja tämän takia pyytää ihmisoikeusjärjestöiltä ja muilta ihmisoikeusksia puolustavilta tahoilta apua tämänkaltaisten tapahtumien estämiseksi.

Suomen Afganistanilaisten järjestö pyytää ihmisoikeusjärjestöjä erityisesti Suomen ihmisoikeusliittoa tarkistamaan Afghanistanin ihmisoikeustilannetta ja tekemään sen perusteella tarvittavia toimenpiteitä ihmisoikeustilanteen parantamiseksi Afganistanissa.

Suomen Suomen Afganistanilaisten järjestön mielestä Afghanistanin turvallisuustilanne on paljon pahempaa kuin mitä kerrotaan mediassa, joka pitää ottaa huomioon kuin ratkaistaan afganistanilaisten turvapaikkahakijoiden turvapaikkahakemusta.

 

Rauhan ja turvallisuuden toivossa Afghanistanissa !

 

Suomen Afganistanilaisten järjestö

 

1.9.2018

Leave a comment

Name *
Email *
Comments *
If you want to show your images next to your comment please go to gravar website
  • 6
  • حوت
  • 1398
  • 25
  • February
  • 2020
  • 1
  • رجب
  • 1441

Jäsenyyttä Association