Äidinkielen päivä – Jassin Rezai

Kansainvälinen äidinkielen päivä on Unescon vuonna 1999 kehittämä 21. helmikuuta vietettävä kansainvälinen vuosipäivä. Tässä päivityksessä tuon esille selvästi äidinkielen merkitys, sillä että tuon kritiikkiä koskien äidinkielen opetustaan Suomessa. Se, että oman äidinkielen opetus jää erittäin vähälle on vaarallista, koska tulevaisuutta ajatellen nuori voi menettää yhden tärkeimmistä pääomistaan.

Oma äidinkieli on erittäin tärkeässä roolissa, koska kieli ja kulttuuri ovat asioita, jotka vaikuttavat identiteetin rakentamiseen.

Oma äidinkieli, nykyisen maan kieli ja kulttuuri ovat käsi kädessä nuorten elämänkaaren aikana. Siksi on hyvä panostaa maahanmuuttajien oman äidinkielen opetukseen, ja hälyttävää on se, että Suomen monissa kunnissa ja kaupungeissa ei ole edes mahdollista saada oma äidinkielen opetusta. Nuoren oma äidinkieli ja nuoren oman synnyinmaan kulttuuri ovat tärkeitä asioita, joista täytyy pitää kiinni kynsin ja hampain.

Oma äidinkieli pysyy aina ihmisen kanssa, vaikka hän muuttaa paikasta toiseen. Oman äidinkielen säilyttäminen on äärimäisen tärkeää henkilön muuttaessa toiseen maahan, koska se on alkuvaiheessa tärkein avain jonka kautta hän oppii toista kieltä. Olisikin toivottavaa, että äidinkielen opetus otetaan huomioon koulunkäynnin kaikissa vaiheissa läpi päiväkodin, peruskoulun, lukion tai ammattikoulun, ja äidinkielen kehitys jatkuu koulusta toiseen. Oman äidinkielen merkitys näkyy kaikessa. Se on esimerkiksi tapa lähestyä omia vanhempia ja tuoda omia näkemyksiä esille ystävien ja sukulaisten kanssa. Hyvää äidinkielenpäivää

Leave a comment

Name *
Email *
Comments *
If you want to show your images next to your comment please go to gravar website
  • 26
  • جدی
  • 1397
  • 16
  • January
  • 2019
  • 9
  • جُمادى الأولى
  • 1440

Jäsenyyttä Association