HYVÄÄ SUOMENITSENÄISYYSPÄIVÄÄ! PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
06.12.2016, 12:42

 

HYVÄÄ SUOMENITSENÄISYYSPÄIVÄÄ! 

 

Lukukerrat: 181 Lue lisää...
 
Statement of Finnish Afghans on terrorist attack, which happened in July 23 on Hazara protest in Kab PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
30.07.2016, 03:00

 

Statement of Finnish Afghans on terrorist attack, which happened in July 23 on Hazara protest in Kabul

In a terrorist attack on Saturday 23rd July 2016 at least 80 people have been killed and hundreds injured after two suicide bombers struck a peaceful demonstration, in which the people of Afghanistan were exercising their democratic rights and peacefully protesting in thousands. What was meant to be a peaceful protest, turned into one of the deadliest attacks in this year in Afghanistan.

 

The victims of the protest were from the Afghan Hazara ethnic group. Their demonstration took place as a result of the most recent discrimination against them. Afghan government made a decision to change a part of the 500kV transmission power line, which was planned to pass through Bamiyan to Kabul and then to the other provinces in the East and South, but the Afghan government changed this plan. For this reason people protest against the government decision. 

However the decision of government in May, brought a lot of people on streets during last three months in and outside of Afghanistan. The first demonstration in Kabul on 16 May 2016 was one of the biggest civic protests in recent Afghan history. It led to an unparalleled level of public debate around social justice, equal development and rights of communities, a great indication of Afghanistan’s democratic transformation in the past fifteen years. Unfortunately, the Afghan government has insisted on its decision and didn’t accept request of the people.

Afghan government neglected its responsibility to provide the necessary security during the demonstration in result many people in a terrorist attack died and injured. The government should take full responsibility for its shortcomings.

In the last 15 years, the Hazaras have supported the international community in Afghanistan and they have been actively involved in the democratic process. It seems that the Afghan government has ignored them and is not willing to listen to their legitimate demands off being treated equally.

We have gathered here to condemn the bomb attack on civilians protest in Kabul, and call for the immediate prosecution of attack, which is according to the international law, it was a crime against humanity. We also express our sincere condolences to the family and friends of the victims.

 

We urge the international community, in particular the Finish government, to put pressure on the Afghan government to respond to the civic demands of the people regarding the electricity grid before the situation further get worse. Responding to the legitimate demands of the people will increase public trust in the government, ensure long-term stability, peace and democracy in Afghanistan.  

 

Finland- Helsinki

Afghans people in Finland 29.7.2016

 

Lukukerrat: 391 Lue lisää...
Viimeksi päivitetty ( 30.07.2016, 15:47 )
 
Kutsu kokoontumiseen ja mielenosoitukseen PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
29.07.2016, 07:24

Kutsu kokoontumiseen ja mielenosoitukseen

Lauantaina 23.7.2016 Afganistanin pääkaupungissa oli rauhanomainen mielenosoitus, johon osallistui tuhannet hazara-vähemmistöön kuuluvat lapset, naiset ja miehet. He vaativat, että Afganistanin hallitus muuttaa päätöksensä sähköjohdon projektista. Tilaisuudessa tapahtui terroristi-isku, jossa kuoli yli 80 ja haavoittui yli 230 ihmistä.

 Suomi ja monet muut maat, ihmisoikeusjärjestöt, YK tuomitsivat iskun.

 Suomen afganistanilaiset haluaisivat kokoontua Helsinkiin tuomitsemaan tämän rauhanomaiseen mielenosoitukseen tehdyn terroristi-iskun ja esittävät osanottonsa iskun uhreille ja heidän omaisilleen.

 Osallistuminen on avoinna kaikille ja tervetuloa mukaan!

 Aika: Perjantaina 29.7.2016 klo 19.00

Paikka: kansalaistori (Eero Erkon kadun edessä yleispaikka).

Ohjelma: Tuodaan kukkia ja kynttilöitä kunnioittamaan uhria, pidetään puheita

 

 

Lukukerrat: 357 Lue lisää...
Viimeksi päivitetty ( 29.07.2016, 07:27 )
 
SATOJA HAZAROITA SIVIILEJÄ KUOLI TERRORISTI-ISKUISSA PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
29.07.2016, 07:18

 

 

SATOJA HAZAROITA SIVIILEJÄ KUOLI TERRORISTI-ISKUISSA

Lauantaina 23.7.2016 Kabulin mielenosoituksessa, johon osallistui tuhannet hazara-vähemmistöön kuuluvat lapset, naiset ja miehet vaativat, että Afganistanin hallitus muuttaa päätöksensä sähköjohdon linjausta, mutta terroristi-isku otti paljon siviiliurheita.

Hazarat asuvat enemmän keskiosassa Afganistanissa, joka on erittäin köyhä ja unohdettu alue. Vuodesta 2001 Satoja miljardeja avustuksia on mennyt Afganistaniin, mutta hazaroiden alueilla ei ole vielä peruspalveluja kuten sähkö, sairaala, koulu, asfalttitie jne. Koko alue kärsii sähköpulasta.

Aasian kehityspankin avustuksella Afganistanin eri maakunnissa rakennetaan Turkmenistanista 500 kilovoltin sähkölinja, jonka nimitetty TUTAP-PROKTEKSI. Saksalainen firma Fichtner arvioi projektin ja suositteli, että sähkölinja jatkuu Bamyanin kautta Kabuliin ja sitten maan Etelä- maakuntiin, mutta Afganistanin hallitus huolimatta tätä ehdotusta muutti sähkölinjan tietä niin, että se ei lähde Bamianiin. Hazarat vaativat päätöksen kumoamista ja vaati sen toteutusta Fichtnerin ehdotuksen mukaisesti. Hallitus ei ole vielä suostunut siihen ja sen takia rauhalliset mielienosoitukset jatkuvat. 23.7 terroristi-iskuissa kuoli yli 80 henkilöä ja haavoittui yli 230 ihmistä.

Pommi-iskun tekijää ei tiedetä varmuudella, mutta Terroristijärjestö Isis ilmoitti uutistoimistonsa kautta tehneensä sen.

Monet maat ja kansainväliset järjestöt tuomitsivat iskun. Myös Suomen ulkoministeri Timo Soini tuomitsi terroristi-iskun.

Suomen Afgaanit tuomitsevat tämän rauhanomaiseen mielenosoitukseen tehdyn iskun ja esittävät osanottonsa iskun uhreille ja heidän omaisilleen.

 

 

Lukukerrat: 349 Lue lisää...
 
Suomen kansallisen perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman seminaari 4.2.2016 PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
06.02.2016, 22:08
 

Suomen kansallisen perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelman seminaari 4.2.2016

Suomen Afgaanijärjestö ry:n ehdotukset

Suomessa asuu tällä hetkellä yli kymmenen tuhatta afganistanilaista. Suomessa afganistanilaiset ovat pääosin pakolaisia. Verrattuna muihin pakolaisryhmiin afganistanilaiset ovat sopeutuneet hyvin suomalaiseen yhteiskuntaan.

Afganistan on maa, jossa on ollut sotia ja ihmisoikeusrikoksia vuodesta 1978 lähtien. Sota on jatkunut lähes 40 vuotta ilman taukoa. Afganistanilaiset ovat asuneet ja kasvaneet sodassa ja hyvin vaikeissa olosuhteissa, joissa joka hetki on tapahtunut ihmisoikeusrikoksia. Yleisesti kaikilla ja erityisesti lapsilla ei ole ollut mahdollisuutta elää ja kasvaa turvallisessa ympäristössä. Afganistanissa kaikki ovat kärsineet sodasta ja epäoikeudenmukaisesta elämästä, mutta eniten lapset, naiset ja vähemmistöryhmät. Monet afganistanilaiset ovat kokeneet syrjintää, epäoikeudenmukaisuutta, rasismia ja väkivaltaa kotimaassaan. Monissa afganistanilaisissa perheissä on vammaisia ja ihmisiä, jotka tarvitsevat erityistukea. Nämä tärkeät asiat on otettava huomioon kun otamme vastaan afganistanilaisia pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Jokainen afganistanilainen on jollakin tavalla sodan uhri ja tarvitsee turvallisuutta, aikaa ja mahdollisuutta sopeutua uuteen asunpaikkaan.

Ihminen oppii vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Olemme sitä mieltä, että uudet saapuneet maahanmuuttajat oppivat Suomessa muiden kanssa ja sopeutuvat siten uuteen yhteiskuntaan. Vaikka odotamme sitä, että jokainen joka muuttaa Suomeen käyttäytyisi samalla tavalla kuin suomalaiset, tämä onnistuu ajan myötä, koska kotoutuminen on prosessi. Suomeen muuttajat tarvitsevat aikaa oppia maan kieltä ja tutustua kantaväestön kulttuuriin ja lainsäädäntöön. Tämän takia tarvitaan ihmisoikeuksiin perustuen kantaväestön suvaitsevaisuutta ja kärsivällisyyttä.

Suomen Afgaanijärjestö ry kiitää sydämellisesti afganistanilaisten puolesta Suomen hallitusta siitä, että se on hoitanut hyvin turvapaikanhakijoiden asioita. Kiitämme myös suomalaisia suvaitsevaisuudesta turvapaikanhakijoita kohtaan! 

Suomen Afgaanijärjestö ry valtakunnallisena järjestönä ja muut paikalliset afganistanilaiset yhdistykset ovat valmiita tekemään yhteistyötä valtion ja kuntien kanssa auttamalla afganistanilaisia pakolaisia ja turvapaikanhakijoita.     

Suomen Afgaanijärjestö ry ehdottaa seuraavaa huomioitavaksi hallituksen ohjelmassa ja yleisesti perus- ja ihmisoikeustoimintaohjelmassa:

 1. Monet ulkomaalaiset tulevat maista, joissa valitettavasti ei ole ihmisoikeuksia. Siellä ei opeteta ihmisoikeuksia ja jopa puhuminen ihmisoikeuksista on vaarallista. Tiedämme, että suomalaisen yhteiskunnan arvopohja perustuu ihmisoikeuksille. Jotta maahanmuuttajat tutustuisivat näihin arvoihin ja kaikilla Suomessa asuvilla olisi yhteiset ihmisoikeusarvot, meidän pitäisi opettaa maahanmuuttajille näitä ihmisoikeuksia. Ehdotamme, että tämä toteutetaan kolmella seuraavalla tavalla:

a) Ihmisoikeuksien opetus tulisi olla osa kotoutumiskoulutusta, muun muassa suomen kielen ja yhteiskunnan kurssien sisällössä.

b) Opetusvideon kautta kerrotaan perus- ja ihmisoikeuksien asioista useilla eri kielillä.

c) Järjestämällä eri maahanmuuttajajärjestöjen avulla ihmisoikeusseminaareja ja - työpajoja.

2. Maahanmuuttajien kotoutumiseen tarvitaan laajasti yhteistyötä. Julkisen sektorin lisäksi kolmannen sektorin rooli on tärkeä. Mitä enemmän maahanmuuttajia muuttaa Suomeen sitä enemmän tarvitaan järjestöjen yhteistyötä, erityisesti maahanmuuttajajärjestöjen apua. Maahanmuuttajajärjestöillä on tietoja sekä omista, että suomalaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista. Lisäksi niillä on tietoa ja kokemusta oman maalaisten kotoutumisesta Suomessa. Heistä on suuri apu kotoutumisprosessin alkuvaiheessa, jolloin julkinen sektori voisi hyödyntää tätä mahdollisuutta. Lisäksi maahanmuuttajajärjestöt voivat auttaa ihmisoikeuksiin liittyvissä asioissa mm. ihmisoikeustutkimuksissa, tietojen keruussa, opetuksessa ja viestinnässä.

3. Ehdottaisimme, että inhimillisestä syystä, alaikäisten turvapaikanhakijoiden hakemukset käsiteltäisiin nopeammin kuin muut hakemukset. Sillä he tarvitsevat kipeästi omia perheitään.

4. Perheenyhdistäminen: lain mukaan hakijan pitäisi itse hakea henkilökohtaisesti oleskelulupaa Suomen edustustosta. Suomella ei ole edustustoja monissa maissa, joten hakijat joutuvat matkustamaan toiseen maahan, mistä löytyy Suomen edustusto. Esimerkiksi Suomen edustusto Kabulissa ei hoida oleskelulupaan liittyviä asioita. Tämän takia afganistanilaisten pitää matkustaa Intiaan tai Iraniin. Kriisien ja sodan olosuhteissa matkustaminen koko perheen kanssa Afganistanin sisällä on vaarallista. Lisäksi toisen maan viisumin saaminen on vaikeaa afganistanilaisille. Edellä mainittu hakuprosessi matkoineen, ehkä jopa kahdesti, on useimmille, usein englantia osaamattomille afganistanilaisille, suuri taloudellinen ja fyysinen rasite. Ongelman voi ratkaista lisäämällä resursseja Suomen Kabulin edustustoon tai tekemään mahdolliseksi sen, että toinen EU:n tai muun Pohjoismaan edustusto Kabulissa hoitaa asioita Suomen puolesta.

5. Hyvien etnisten suhteiden edistäminen: Joka vuosi maahanmuuttajien määrä lisääntyy. Eri etnisten ryhmien välillä konfliktin syntyminen on yksi riskeistä. Tämä ilmiö näkyy monissa EU- maissa, jossa asuu paljon maahanmuuttajia. Mielestämme tämän asian huomioiminen on erittäin tärkeää. Haluaisimme kiittää ETNO:a arvokkaasta työstä. Tulevaisuudessa ETNO:n merkitys kasvaa entisestään.

6. Turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten määrä on kasvanut Suomessa. Samalla heidän ongelmansa ovat lisääntyneet, kun verrataan moneen muuhun maahanmuuttajaryhmään. Ehdottaisimme, että perustetaan turvapaikan- ja pakolaisasian neuvottelukunta, joka tukee turvapaikanhakijoiden - ja pakolaisten asioihin liittyvien asioita.

7. Median rooli: Kaikki ihmiset eivät ole samanlaisia. Kaikki eivät ole rikollisia eivätkä vaarallisia. Vaikka muutama maahanmuuttaja tekee rikoksia, vastaavasti samasta ryhmästä tuhannet muut ovat hyviä kansalaisia, jotka noudattavat lakia. Lain mukaan yksilö, joka tekee rikoksen saa lain mukaisen rangaistuksen. Yksilön rikoksen takia, koko hänen etninen ryhmänsä ei saisi kärsiä. Kun joku ulkomaalainen tekee rikoksen, osa medioista kirjoittaa mistä etnisestä ryhmästä kyseinen yksilö on. Tämä herättää muiden kansalaisten silmissä vihaa kyseistä etnistä ryhmää kohtaan. Tämän takia, koko ryhmä mustamaalataan rikolliseksi. Suomella on kotoutumispolitiikka, joka antaa mahdollisuuden maahanmuuttajille harrastaa ja edistää omia identiteettejä ja kulttuureja. Maahanmuuttajat vapaasti ja ylpeästi kertovat mistä maasta ovat kotoisin ja mikä on heidän identiteettinsä, mutta median negatiivinen rooli maahanmuuttajia kohtaan lisää muukalaispelkoa, rasismia ja syrjintää. Se voi jopa aiheuttaa poikkeavaa käyttäytymistä. Jos tämä jatkuu, tulevaisuudessa monet ulkomaalaiset eivät uskalla enää paljastaa alkuperäänsä oman turvallisuutensa takia.

8. Naisten aseman edistäminen: Monet maahanmuuttajat tulevat maista, joissa naisten asema on huono. Naisilla ei ole mahdollisuuksia esim. koulutukseen. Ehdottaisimme, että Suomen kotoutumispolitiikassa edistetään maahanmuuttajanaisten asemaa.

9. Tiedon antaminen lainsäädännöstä: Monet maahanmuuttajat, varsinkin pakolaiset, tulevat maista, joissa väkivalta on osa arkielämää. Alkuvaiheessa on erittäin tärkeää antaa tietoa heille Suomen lainsäädännöstä mm. lastensuojelulaista ja rikoslaista.  

 

Helsingissä 4.2.2016

Suomen Afgaanijärjestö ry 
 

Lukukerrat: 923 Lue lisää...
 
Suomen Afgaanijärjestön onnitteluviesti Suomen itsenäisyyspäivälle PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
06.12.2015, 01:59


Suomen Afgaanijärjestön onnitteluviesti Suomen itsenäisyyspäivälle 

 

Suomen Afgaanijärjestö toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää Suomelle!

Yhdeksänkymmentä kahdeksan vuotta sitten Suomi itsenäistyi joulukuun kuudentena päivänä vuonna 1917.

 

Me Suomen afgaanit juhlimme tätä suurta ja tärkeää sekä historiallista päivää, sillä koemme sen olevan velvollisuutemme Suomen asukkaina. Arvostamme suomalaisten rohkeutta erityisesti talvi- ja jatkosodan tapahtumissa ja suremme niihin liittyviä uhrauksia.

 

Jokaisen maan kansallisaarre on sen kansa, jonka pitää edesauttaa sen itsenäisyyttä ja kehitystä. Me näemme, että Suomen kansa on sen arvokkain aarre, joka on taistellut Suomen sodissa, pelastanut sen uhista ja vastannut haasteisiin sekä edistänyt sen vapautta, vakautta, turvallisuutta, oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa sekä hyvinvointia. Sen tuloksena tänä päivänä Suomi on yksi maailman menestyneimmistä maista, joka on monissa asioissa kärkisijoilla.

 

Kahden viimeisen vuosikymmenen aikana kymmeniä tuhansia maahanmuuttajia on muuttanut Suomeen, joista lähes 10 000 ovat afganistanilaisia. Me maahanmuuttajat olemme kokeneet tasa-arvoa ja oikeudenmukaista elämää Suomessa. Olemme saaneet mahdollisuuksia, turvallisuutta ja hyvinvointia ilman syrjintää. Koemme olevamme osa Suomen yhteiskuntaa. Suomen asukkaina haluaisimme osallistua sekä sen ilon hetkiin että haastaviin tilanteisiin.

 

Me afganistanilaiset Suomessa pidämme Suomea kotimaanamme. Juomme Suomen puhdasta vettä, hengitämme sen puhdasta ilmaa sekä nautimme sen vapaudesta ja turvallisuudesta. Lapsemme kasvavat terveellisessä ympäristössä, jossa on rajoittamattomia mahdollisuuksia ja hyvinvointia. Pidämme Suomesta ja kunnioitamme suomalaisen yhteiskunnan arvoja.

 

Haluaisimme myös kiittää Suomea siitä, että Suomi on auttanut Afganistania, erityisesti suomalaisia rauhanturvaajia ja siviilejä Afganistanissa.

Vielä kerran toivotamme koko sydämestämme Suomen kansalle hyvää itsenäisyyspäivää!

  

 Suomen Afgaanijärjestö ry

 

 

Lukukerrat: 781 Lue lisää...
Viimeksi päivitetty ( 06.12.2015, 02:07 )
 
Kutsu Suomen 98:een itsenäisyyspäivän juhlaan! PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
03.12.2015, 14:56


Kutsu Suomen 98:een itsenäisyyspäivän juhlaan!  

Suomen itsenäisyys, turvallisuus, vapaus ja tasa-arvo ovat tärkeitä jokaiselle Suomessa asuvalle henkilölle.

Me Suomen afganistanilaiset juhlimme uutta kotimaatamme viihdyttävällä ja iloisella ohjelmalla, tervetuloa mukaan!

Aika: Su. 6.12.2015 klo 14-16.30
Paikka: Myllypuron mediakirjasto, asukastalon sali, Kiviparintie 2 J, 00920 Helsinki
 
Suomen Afgaanijärjestö ry
  
 
Lukukerrat: 734 Lue lisää...
 
Kotoutumislaki ohjaa kotouttamista PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
31.10.2015, 10:57

Kotoutumislaki ohjaa kotouttamista

Laki kotoutumisen edistämisestä (KotoL) tuli voimaan 1. syyskuuta vuonna 2011. Lain tavoitteena on vastata maahanmuutossa viime vuosina tapahtuneeseen kasvuun ja monimuotoistumiseen tukemalla maahanmuuttajien osallisuutta yhteiskunnassa. 

 

Tavoitteena on, että kaikki maahanmuuttajat saavat perustietoa suomalaisesta yhteiskunnasta, työelämästä ja kotoutumista edistävistä palveluista. Laissa panostetaan maahanmuuton alkuvaiheeseen lisäämällä alkuvaiheen tiedottamista ja maahanmuuttajan neuvontaa ja ohjausta.

 

Maahanmuuttajille suunnatuista kotouttamistoimenpiteistä ja -palveluista muodostetaan selkeä ja johdonmukainen kokonaisuus. Alkukartoituksessa selvitetään henkilön kielitaitoa, koulutus- ja työhistoriaa sekä elämäntilannetta. Kotouttamispalvelujen tarjonnan lähtökohtana on maahanmuuttajan yksilöllinen palvelutarve ja perheen tilanne.

 

Lisäksi laissa määritellään kunnan ja työ- ja elinkeinotoimistojen (TE-toimisto), ministeriöiden sekä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten (ELY-keskus) ja aluehallintovirastojen (AVI) tehtävät ja roolit kotoutumisen edistämisessä.

Kotoutumislaki koskee kaikkia maahanmuuttajia

Kotoutumislaki koskee kaikkia Suomessa asuvia maahanmuuttajia, joilla on ulkomaalaislaissa tarkoitettu voimassa oleva oleskelulupa Suomessa, joiden oleskeluoikeus on rekisteröity tai joille on myönnetty oleskelukortti ulkomaalaislain mukaisesti. Kotoutumislakia sovelletaan henkilöön riippumatta siitä, millä perusteella hän on Suomeen muuttanut. 

 

Kaikilla maahanmuuttajilla on oikeus saada perustietoa Suomesta sekä alkuvaiheen ohjausta ja neuvontaa, mutta yksilölliset kotouttamistoimet ja -palvelut määritellään yhteistyössä maahanmuuttajan kanssa maahanmuuttajan ja hänen perheensä tarpeisiin perustuen.

Kotouttamisesta kotoutumiseen

Kotoutumislaissa halutaan korostaa maahanmuuttajien omaa roolia ja osuutta kotoutumisessa. Tämä tavoite näkyy myös siinä, että kotouttamisen sijaan laissa puhutaan kotoutumisesta. Kotoutuminen on luonteeltaan pitkäkestoista ja jatkuvaa. Varsinainen kotoutuminen tapahtuu vuorovaikutuksessa suomalaisen yhteiskunnan kanssa, keskeisimmin arkipäivän tilanteissa ja lähiyhteisöissä, kuten päiväkodeissa, kouluissa, harrastuksissa ja työpaikoilla.

Perheistä ja yhteisöistä voimaa kotoutumiseen

Työllistymisen edellytysten parantamisen ohella kotoutumislaissa painotetaan erityisesti toimenpiteitä, joilla tuetaan perheiden, lasten ja nuorten kotoutumista. Koti ja perhe muodostavat tärkeän lähiverkoston ja perheen merkitys kotoutumisen edistymisessä on keskeinen. 

 

Jokainen muuttaja kuuluu erilaisiin yhteisöihin ja hänestä tulee suomalaisen yhteiskunnan jäsen. Osallisuus ja hyvät etniset suhteet ovat tärkeitä koko yhteiskunnalle, sen yleiselle turvallisuudelle ja vakaudelle. Maahanmuuttajien osallistuminen yhteiskunnan toimintaan ja väestöryhmien välisen vuoropuhelun lisääminen ovat sekä kotoutumislain että valtion kotouttamisohjelman läpileikkaavia tavoitteita. 

Hyvä muistaa

  • Kotoutumislain piiriin kuuluvat Suomeen muuttaneet maahanmuuttajat, jotka eivät ole Suomen kansalaisia, eli ulkomaalaiset ja kansalaisuudettomat henkilöt.
  • Kotoutumislaki ei koske turvapaikanhakijaa tai Suomessa viisumilla taikka viisumivapaasti oleskelevaa henkilöä. Lakia ei sovelleta myöskään ensimmäistä oleskelulupaa hakevaan henkilöön ennen luvan myöntämistä.
  •  Kotoutumislaki ei koske kaksoiskansalaista, jos toinen hänen kansalaisuuksistaan on Suomen kansalaisuus.
  •  Kotoutumislaki ei koske suomalaisen ja ulkomaalaisen henkilön lasta, joka on saanut Suomen kansalaisuuden.
  •  Kotoutumislaki koskee ulkomaalaisen vanhemman Suomessa syntynyttä lasta, joka ei ole saanut syntymässään Suomen kansalaisuutta. Laki ei kuitenkaan koske lapsen vanhempaa, jos hän on asunut pitkään Suomessa ja hänellä on Suomen kansalaisuus.


Lisätietoa kotoutumislain tarkoituksesta ja soveltamisalueesta löytyy lain kohdista 1 § ja 2 §.

 

Laina linki:  http://www.kotouttaminen.fi/kotouttaminen/kotouttaminen/kotouttamistyon_taustaa/kotoutumislaki_ohjaa_kotouttamista

 

Lukukerrat: 922 Lue lisää...
 
turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
29.10.2015, 13:26

Venäjältä Norjaan pyöräilevien turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa – syyrialaiset eivät enää suurin ryhmä

Keskiviikkona Storskogin raja-asemalle saapui 116 pakolaista Venäjältä, mikä on yhden päivän ennätys, kertoo Norjan yleisradio NRK. Aftenposten-lehden mukaan viime viikolla enemmistö uusista tulijoista oli muita kuin syyrialaisia. Eniten saapui afganistanilaisia.

Polkupyöriä Storskogin raja-asemalla.Turvapaikanhakijoiden Storskogin raja-asemalle hylkäämiä polkupyöriä. Norjan ja Venäjän rajasopimuksessa edellytetään rajan ylitystä ajoneuvolla. Kuva: Tore Meek / EPA

Venäjältä Pohjois-Norjaan saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut huomattavasti lokakuun aikana, kertovat norjalais- ja ruotsalaismediat.

Poliisin mukaan tämän vuoden aikana yhteensä noin 2 300 ihmistä on hakenut turvapaikkaa Storskogin raja-asemalla Norjan ja Venäjän rajalla, kertoo sanomalehti AftenpostenNorjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan eilen keskiviikkona raja-asemalle saapui 116 uutta turvapaikanhakijaa, mikä on yhden päivän ennätys.

Suurin osa heistä ylittää rajan pyöräillen, koska Venäjän ja Norjan rajasopimuksessa rajan ylittäminen jalan on kiellettyä.

Runsaat kaksi viikkoa sitten NRK kertoi, että siihen mennessä turvapaikanhakijoita oli tullut pohjoista reittiä vajaat 1 100 tämän vuoden aikana. Viime vuonna Venäjän ja Norjan rajan ylitti noin 20 turvapaikanhakijaa.

Tulijoiden joukossa jo 30 maan kansalaisia

Tulijoiden määrän lisääntyessä joukko on samalla monipuolistunut käsittämään syyrialaisten lisäksi lukuisia muita kansallisuuksia.

Kartta Suomen, Norjan, Ruotsin ja Venäjän pohjoisosasta.Kuva: Yle

 

Aftenpostenin poliisilta saamien tilastojen mukaan viime viikolla Storskogin raja-asemalle saapuneiden joukossa oli eniten afganistanilaisia, 38 prosenttia. Syyriasta tulleita oli 32 prosenttia.

Yhteensä 30 maan kansalaisia on hakenut turvapaikkaa Storskogissa, Aftenposten kertoo.

Norja ilmoitti 20. lokakuuta, että se aikoo ryhtyä käännyttämään Venäjältä saapuvia turvapaikanhakijoita, joilla on Venäjän viisumi ja oleskelulupa. Vielä ei ole tiedossa, onko ketään todella käännytetty.

LUE MYÖS

 

linki: yle

http://yle.fi/uutiset/venajalta_norjaan_pyorailevien_turvapaikanhakijoiden_maara_kasvaa__syyrialaiset_eivat_enaa_suurin_ryhma/8416009 

Lukukerrat: 930 Lue lisää...
 
Uskontojen välistä dialogia tarvitaan yhteiskunnan joka tasolla PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
19.12.2014, 16:06

Uskontojen välistä dialogia tarvitaan yhteiskunnan joka tasolla

Etnisten suhteiden neuvottelukunnan puheenjohtaja Päivi Nerg 

Kansliapäällikkö Päivi NergSuomalainen yhteiskunta on kautta historian ollut aina monikulttuurinen ja moniuskontoinen. Tosiasia on, että Suomen historiaa on helpompi kirjoittaa monikulttuurisista kuin monokulttuurisista lähtökohdista. Monimuotoistuvassa yhteiskunnassa monikulttuurisuus- ja uskontokysymykset eivät kuulu yhden toimijatahon vastuulle. Kaikkia yhteiskunnan toimijoita tarvitaan asenteiden muokkaamisessa ja positiivisen vuoropuhelun edistämisessä.

Tästä syystä etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNO valitsi vuoden 2014 pääteemaksi uskonnollisen ja kulttuurisen vuoropuhelun edistämisen. Neuvottelukunnan työssä mukana olevat uskonnolliset yhdyskunnat ja yhteisöt ovat tuoneet esille tekemäänsä rakentavaa vuoropuhelua edistävää ja maahanmuuttajien kotoutumista tukevaa työtä. Samalla esitettiin toive, että uskonnollisten yhteisöjen rooli tulisi enemmän esille.

Eri uskontokuntiin kuuluvien yhteisöjen mahdollisuus osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja nostaa esille kohtaamiaan epäkohtia on ensiarvoisen tärkeää. Tämän vuoksi kuluneen vuoden aikana ETNO:ssa on keskusteltu laajasti muun muassa neuvonnan tärkeydestä monikulttuurisissa yhteisöissä, yhteistyön puutteesta viranomaisten ja uskonnollisten yhteisöjen välillä sekä uskonnollisten yhteisöjen jäsenten kohtaamista ennakkoluuloista ja näiden ennakkoluulojen murtamisesta.

Vuoropuhelua tulee jatkaa

Vuoropuhelua tulee käydä myös uskontoperinteiden sisällä: yhteistä perintöä eri tavoin tulkitsevat suuntaukset voivat vuoropuhelun kautta oppia ymmärtämään toisiaan paremmin historian painolastista huolimatta.

Naisten ja eri ikäpolvien edustajien osallistumista vuoropuheluun tulee tukea. Uskonnollisia yhteisöjä tulee tukea myös nuorten osallistamisessa toimintaan. Nuorille itselleen tulee tarjota mahdollisuuksia suunnitella ja järjestää heitä kiinnostavaa toimintaa seurakunnissa ja uskonnollisissa yhdyskunnissa.

Tietoa eri uskonnoista voidaan jakaa eri tavoin

Vuoropuhelun edistämisen lisäksi tulee pohtia sitä, miten suomalaisen yhteiskunnan olosuhteita kehitetään otollisemmiksi kaikille. Olisi hyvä pohtia, miten lisätään maahanmuuttajien ja kantaväestön positiivista kanssakäymistä verkostoitumisen kautta. Asenteisiin vaikuttamiseksi ja tiedon lisäämiseksi toimijat voivat järjestää eri uskonnoista ja kulttuureista keskustelutilaisuuksia ja tapahtumia, joissa on mahdollisuuksia tavata eritaustaisia, toisin uskovia ja ajattelevia. Myös yhteisesti järjestetyt vapaa-ajan harrastukset, hyväntekeväisyystoiminta ja tilojen yhteiskäyttö ovat esimerkkejä käytännön tavoista edistää vuoropuhelua.

Rakentava vuoropuhelu auttaa ymmärtämään toisia

Positiivisella kanssakäymisellä ja rakentavalla dialogilla voidaan ehkäistä yhteiskunnallisten epäkohtien ja ristiriitojen syntymistä. Tämä pätee kaikilla yhteiskunnan tasoilla. Tarvitsemme enemmän yhteistä toimintaa ja vuoropuhelua luodaksemme avoimen ja monimuotoisen, mutta samalla turvallisen yhteiskunnan.

Uskonnollisilla yhteisöillä on suuri rooli vuoropuhelun edistämissä ja sitä kautta hyvien etnisten suhteiden edistämisessä. Etnisten suhteiden neuvottelukunta korostaa, että uskonnot eivät uhkaa toisiaan. Niiden yhteinen uhka on sellainen arvomaailma, jossa ennakkoluulot, vihamielisyys ja pelko hämärtävät vastuutamme edistää oikeudenmukaisuutta, yhdenvertaisuutta ja puolustaa heikommassa asemassa olevia.

Rakentava vuoropuhelu auttaa meitä kaikkia kunnioittamaan ja ymmärtämään toisiamme ja rakentamaan meille kaikille parempaa yhteiskuntaa.

Linki>  http://www.intermin.fi/fi/ajankohtaista/sisaministerion_blogi

New layer..http://www.intermin.fi/fi/ajankohtaista/sisaministerion_blogi.
Lukukerrat: 1420 Lue lisää...
Viimeksi päivitetty ( 19.12.2014, 16:07 )
 
Suomen Afgaanijärjestön onnitteluviesti Suomen itsenäisyyspäivälle PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
05.12.2014, 11:20
 
 
 
 Suomen Afgaanijärjestön onnitteluviesti Suomen itsenäisyyspäivälle

Suomen Afgaanijärjestö toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää Suomelle!

Yhdeksänkymmentä seitsemän vuotta sitten Suomi itsenäistyi joulukuun kuudentena päivänä vuonna 1917.

Me Suomen afgaanit juhlimme tätä suurta ja tärkeää sekä historiallista päivää, sillä koemme sen olevan velvollisuutemme Suomen asukkaina. Arvostamme suomalaisten rohkeutta erityisesti talvi- ja jatkosodan tapahtumissa ja suremme niihin liittyviä uhrauksia.

Jokaisen maan kansallisaarre on sen kansa, jonka pitää edesauttaa sen itsenäisyyttä ja kehitystä. Me näemme, että Suomen kansa on sen arvokkain aarre, joka on taistellut Suomen sodissa, pelastanut sen uhista ja vastannut haasteisiin sekä edistänyt sen vapautta, vakautta, turvallisuutta, oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa sekä hyvinvointia. Sen tuloksena tänä päivänä Suomi on yksi maailman menestyneimmistä maista, joka on monissa asioissa kärkisijoilla.

Kahden viimeisen vuosikymmenen aikana kymmeniä tuhansia maahanmuuttajia on muuttanut Suomeen, joista noin 7000 ovat afganistanilaisia. Me maahanmuuttajat olemme kokeneet tasa-arvoa ja oikeudenmukaista elämää Suomessa. Olemme saaneet mahdollisuuksia, turvallisuutta ja hyvinvointia ilman syrjintää. Koemme olevamme osa Suomen yhteiskuntaa. Suomen asukkaina haluaisimme osallistua sekä sen ilon hetkiin että haastaviin tilanteisiin.

Me afganistanilaiset Suomessa pidämme Suomea kotimaanamme. Juomme Suomen puhdasta vettä, hengitämme sen puhdasta ilmaa sekä nautimme sen vapaudesta ja turvallisuudesta. Lapsemme kasvavat terveellisessä ympäristössä, jossa on rajoittamattomia mahdollisuuksia ja hyvinvointia. Pidämme Suomesta ja kunnioitamme suomalaisen yhteiskunnan arvoja.

Haluaisimme myös kiittää Suomea siitä, että Suomi on auttanut Afganistania, erityisesti suomalaisia rauhanturvaajia ja siviilejä Afganistanissa.

Vielä kerran toivotamme koko sydämestämme Suomen kansalle hyvää itsenäisyyspäivää!     

Suomen Afgaanijärjestö ry

 

 
 
 
Lukukerrat: 1761 Lue lisää...
 
Suomen Afgaanijärjestön surunvalittelukirje PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
25.07.2014, 23:45
 
  Saimme tietoa mediasta, että kaksi suomalaista avustustyöntekijää on surmattu Länsi-Afganistanissa, Heratin kaupungissa. Tästä surullisesta uutisesta me Suomen afgaanit olemme hyvin surullisia ja järkyttyneitä ja otamme osaa yhteiseen suruun. 
 
 
 Terrori-iskussa surmatut suomalaiset avustustyöntekijät auttoivat Afganistanissa köyhiä ihmisiä, naisia, lapsia, vammaisia ja edistivät sosiaali- ja terveystyötä, joka on hyvin arvokasta työtä. He antoivat aikaansa ja elämänsä humanitaariseen ja hyväntekeväisyyteen. Me kaikki muistamme heidät ikuisesti rohkeina ja omistautuneina ihmisinä. Kiitämme sydämellisesti heitä arvokkaista töistä!

  Suomen Afgaanijärjestö ry esittää Suomen asuvien Afganistanilaisten puolesta surunvalittelunsa Afganistanissa surmattujen suomalaisten avustustyöntekijöiden perheille, läheisille, ystäville ja Suomen kansalle ja viranomaisille. Otamme osaa omaisten ja läheisten suruun!

  Tuomitsemme jyrkästi tämän terrori-iskun ja vaadimme Afganistanin viranomaisia tutkimaan asian ja tekemään kaikkensa, jotta tekijät saataisiin kiinni.

  Tällaisella julmalla, epäinhimillisellä, epäeettisellä, pelkurimaisella ja häpeällisellä toiminnalla terroristit näyttävät heidän oikeat rumat kuvat maailmalle. Tällä tavalla he yrittävät estää kansainvälisen yhteisön humanitaarista ja hyväntekeväisyystyötä afganistanilaisille, jotka kipeästi tarvitsevat apua, mutta onneksi he eivät onnistuneet ja eivätkä missään tapauksessa tule onnistumaan estääkseen humanitaarista ja hyväntekeväisyystyötä. 

  Helsinki 25.7.2014

 Suomen Afgaanijärjestö ry

 

 Kuva: www.dw.de
 
 
 
Lukukerrat: 2058 Lue lisää...
Viimeksi päivitetty ( 25.07.2014, 23:46 )
 
ITSENÄISYYSPÄIVÄ PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
07.12.2013, 01:03

Hyvää Suomen itsenäisyyspäivää.

 

 *****

HELSINGIN SANOMAT: tsenäisyysjuhla toi Tampereelle mainetta ja mellakoita – HS koosti illan tapahtumat

 Presidenttiparit yhteiskuvassa itsenäisyyspäivän juhlassa.

 LINKKI: http://www.hs.fi/kotimaa/Itsen%C3%A4isyysjuhla+toi+Tampereelle+mainetta+ja+mellakoita++HS+koosti+illan+tapahtumat/a1386304640323

 YLE. Areena : http://areena.yle.fi/tv/2102010

 

 

 

Lukukerrat: 1818 Lue lisää...
Viimeksi päivitetty ( 07.12.2013, 01:07 )
 
Afganistanin presidentti työvierailulla Suomessa PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
01.05.2013, 04:44

TPK etusivu, 29.4.2013

Afganistanin presidentti työvierailulla Suomessa

Copyright © Tasavallan presidentin kansliaCopyright © Tasavallan presidentin kanslia

Afganistanin presidentti Hamid Karzai teki työvierailun Suomeen 29. huhtikuuta 2013. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kävi presidentti Karzain kanssa viralliset keskustelut maanantaina 29. huhtikuuta 2013 valtioneuvoston juhlahuoneistossa. Keskusteluissa olivat esillä Suomen ja Afganistanin suhteet, Afganistanin kehitys sekä alueelliset kysymykset.

Lukukerrat: 1946 Lue lisää...
Viimeksi päivitetty ( 01.05.2013, 04:55 )
 
Itsenäisyyspäivä PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
06.12.2012, 15:13
 

Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia vietetty talvisessa säässä

Suomi juhlii itsenäisyytensä 95-vuotista taivalta. Juhlallisuuksia on ollut eri puolilla maata.

Suomen 95. itsenäisyyspäivän vietto alkoi kello yhdeksältä valtakunnallisella lipunnostolla Tähtitorninmäellä Helsingissä 6. joulukuuta 2012.
Suomen 95. itsenäisyyspäivän vietto alkoi kello yhdeksältä valtakunnallisella lipunnostolla Tähtitorninmäellä Helsingissä 6. joulukuuta 2012. Kuva: Jarno Mela / Lehtikuva 
 
Lukukerrat: 2170 Lue lisää...

 
kunnallisvaalit 2012 PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
22.10.2012, 22:37

 

 

 

kunnallisvaalit2012 _ETNO_Suomeksi

Lukukerrat: 2129 Lue lisää...
Viimeksi päivitetty ( 22.10.2012, 22:44 )
 
Report of Helsinki Press Conference on ongoing systematic killings PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
22.05.2012, 19:37

Report: Helsinki Conference, Finland. 

On May 18, 2012, Finnish Hazara community organized a conference in Helsinki, Finland. The purpose of this conference was to highlight the ongoing systematic killings of members of Hazara ethnic minority in Quetta, Pakistan.

Lukukerrat: 3922 Lue lisää...
Viimeksi päivitetty ( 26.05.2012, 08:40 )
 
TE- toimistoille monikielistä materiaalia asiakaspalveluun PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
30.01.2012, 14:21

dari
 
dari
 
 
Lukukerrat: 2271 Lue lisää...
 
TE- toimisto - monikieli PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
29.01.2012, 19:09

TE- toimistoille monikielistä materiaalia asiakaspalveluun           

Uudenmaan ELY- keskuksen Koulutusportti-hanke (ESR) on tuottanut TE- toimiston asiakkaina oleville maahanmuuttajille audiovisuaalista materiaalia kuudella kielellä (somaliksi, dariksi, soraniksi, arabiaksi, kiinaksi ja thaiksi). Aineisto on tarkoitettu erityisesti luku- ja kirjoitustaidottomille uusille kotoutujille.

Lukukerrat: 2293 Lue lisää...
Viimeksi päivitetty ( 29.01.2012, 19:20 )
 
Kansalaisuuslaki muuttuu 1.9.2011 PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Admin   
21.08.2011, 15:16
Suomen kansalaisuuslaki muuttuu 1.9.2011. Uuden lain tavoitteena on mahdollistaa kansalaisuuden saaminen nykyistä joustavammin. Muutoksia tulee ennen kaikkea asumisaikaedellytykseen Lukukerrat: 2424 Lue lisää...

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 1 / 5

firma reklam rehberi