صدمین سالگرد استقلال کشور فنلند مبارک باد!

کانون افغانستانی های فنلند صدمین سالگرد استقلال کشور فنلند را به مردم و تمام شهروندان این کشور صمیمانه تبریک می گوید .

بدین مناسبت بیانیه که به زبان فنلندی از طرف اتحادیه انجمنهای افغانستانی در فنلند انتشار یافته به نشر سپرده میگردد.

SUOMEN AFGANISTANILAISTEN YHDISTYSTEN LIITON JA SEN JÄSEN YHDISTYSTEN ONNITTELUVIESTI SUOMEN SATA VUOTTA ITSENÄISYYSPÄIVÄLLE

Suomen afganistanilaisten yhdistysten liitto ja sen jäsen yhdistykset toivottavat hyvää sata vuotta itsenäisyyspäivää Suomelle!

Sata vuotta sitten Suomi itsenäistyi joulukuun kuudentena päivänä vuonna 1917. Me Suomen asuvien afganistanilaiset juhlimme tätä suurta ja tärkeää sekä historiallista päivää, sillä koemme sen olevan velvollisuutemme Suomen asukkaina. Arvostamme suomalaisten rohkeutta erityisesti talvi- ja jatkosodan tapahtumissa ja suremme niihin liittyviä uhrauksia.
Jokaisen maan kansallisaarre on sen kansa, jonka pitää edesauttaa sen itsenäisyyttä ja kehitystä. Me näemme, että Suomen kansa on sen arvokkain aarre, joka on taistellut Suomen sodissa, pelastanut sen uhista ja vastannut haasteisiin sekä edistänyt sen vapautta, vakautta, turvallisuutta, oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa sekä hyvinvointia. Sen tuloksena tänä päivänä Suomi on yksi maailman menestyneimmistä maista, joka on monissa asioissa kärkisijoilla.
Kahden viimeisen vuosikymmenen aikana kymmeniä tuhansia maahanmuuttajia on muuttanut Suomeen, joista yli 10 000 ovat afganistanilaisia. Me maahanmuuttajat olemme kokeneet tasa-arvoa ja oikeudenmukaista elämää Suomessa. Olemme saaneet mahdollisuuksia, turvallisuutta ja hyvinvointia ilman syrjintää. Koemme olevamme osa Suomen yhteiskuntaa. Suomen asukkaina haluaisimme osallistua sekä sen ilon hetkiin, että haastaviin tilanteisiin.

Me afganistanilaiset Suomessa pidämme Suomea kotimaanamme. Juomme Suomen puhdasta vettä, hengitämme sen puhdasta ilmaa sekä nautimme sen vapaudesta ja turvallisuudesta. Lapsemme kasvavat terveellisessä ympäristössä, jossa on rajoittamattomia mahdollisuuksia ja hyvinvointia. Pidämme Suomesta ja kunnioitamme suomalaisen yhteiskunnan arvoja.

Haluaisimme myös kiittää Suomea siitä, että Suomi on auttanut Afganistania, erityisesti suomalaisia rauhanturvaajia ja siviilejä Afganistanissa!
Vielä kerran toivotamme koko sydämestämme Suomen kansalle hyvää itsenäisyyspäivää!

Suomen afganistanilaisten yhdistysten liitto ja sen jäsen yhdistykset

دیدگاه خودرا بنویسید

ایمیل *
نام *
دیدگاه *
اگر میخواهید عکس تان در کنار نظر تان قرار گیرد لطفا به سایت گراواتار مراجعه کنید

  • 23
  • اسد
  • 1399
  • 13
  • August
  • 2020
  • 23
  • ذو الحجة
  • 1441

عضویت در کانون